• 1394/04/07 - 13:55
  • تعداد بازدید خبر : 68
  • زمان مطالعه: 4 دقیقه
پیام تسلیت

سالروز شهادت دکتر بهشتی

سالروز شهادت مظلومانه دکتر بهشتی و 72 تن از یاران باوفایش تسلیت باد

سید"محمدحسین بهشتی" در دوم آبان ماه سال ‪ ۱۳۰۷‬در محله لومبان اصفهان در یک خانواده روحانی و در خانه‌ی ساده‌ای که به نور آیات منور و با عطر احادیث معطر بود، چشم به جهان گشود.
پدرش از روحانیون اصفهان و امام جماعت مسجد لومبان بود و به کارهای مذهبی مردم، می‌پرداخت.
ایشان تحصیلات خود را در مکتب خانه‌ای آغاز کرد و به سرعت خواندن و نوشتن و روخوانی قرآن را فرا گرفت تا اینکه بعدها به دبستان دولتی رفت.

هنگامی که از او امتحان ورودی گرفته شد به این نتیجه رسیدند که محمد باید به کلاس ششم برود، اما این مساله با مخالفت مسوولان مدرسه روبه رو شد و او در کلاس چهارم پذیرفته شد.

"شهید بهشتی"، در امتحان پایه ششم ابتدایی شهر اصفهان نفر دوم شد و برای ادامه تحصیل به دبستان "سعدی"، رفت.

وی در سن ‪ ۱۴‬سالگی و هنگامی که در کلاس سوم دبیرستان مشغول به تحصیل بود، در سال ‪ ۱۳۲۱‬تحصیلات دبیرستان را نیمه تمام گذاشت و به یکباره مسیر زندگی‌اش را تغییر داد.

شهید بهشتی، در آن سن کم، شوقی را برای حضور در حوزه نور احساس کرد و به جرگه حوزویان درآمد و معتقد بود با استفاده از فضای معنوی حوزه، این پایگاه پاک، راه سعادت را در پیش می‌گیرد.

وی بر این باور بود که با مناجات‌های شبانه خویش در آن محیط روحانی می‌تواند در هوای دوست و معبود خویش پر و بالی بزند.

شهید مظلوم ، چهار سال در حوزه علمی اصفهان و در مدرسه "صدر" به تحصیل علوم دینی، ادبیات عرب، فقه و اصول و فلسفه پرداخت و دراین مدت با پشتکار فراوان و استعداد درخشانی که داشت، دروسی را که باید در مدت هشت سال خوانده شود، در ظرف چهار سال به پایان رساند.

وی در سال ‪ ۱۳۲۵‬و در سن ‪ ۱۸‬سالگی برای تکمیل تحصیلات عالیه و بدست آوردن دانستنی‌های تازه به شهر قم عزیمت کرد و در مدرسه "حجتیه" اقامت نمود تا در جوار پر برکت حضرت فاطمه معصومه (س) و در محضر استادان گرانقدر کسب فیض، کند.

شهید بهشتی در مدرسه حجتیه به درس و بحث مشغول گشت و با دوستانی چون "شهید مرتضی مطهری" و " امام موسی‌صدر" آشنا شد و در سال ‪ ۱۳۲۶‬در درس خارج فقه و اصول شرکت کرد و در همین سال به توصیه آیت الله "بروجردی" و با همفکری دوستانش برنامه‌ای را به منظور تبلیغ مذهبی در روستاهای دورافتاده شهر قم تنظیم کردند.

هرچه که بیشتر می‌آموخت اندیشه او تشنه‌ترو بر عشقش به آموختن افزوده‌تر می‌گشت و با اینکه در سال دوم دبیرستان تحصیلاتش را نیمه تمام گذاشته بود، دوباره تصمیم گرفت که همزمان با یادگیری دروس حوزوی، فراگیری دروس ناتمام گذشته را نیز ادامه دهد.

وی در سال ‪ ۱۳۲۷‬موفق به اخذ دیپلم ادبی و در سال ‪ ۱۳۳۰‬موفق به اخذ دانشنامه کارشناسی در رشته فلسفه شد.

هنگامی که سردمداران وابسته به غرب در صدد بودند که جامعه اسلامی ایران را به یک جامعه مادی غربی تبدیل کنند، دکتر بهشتی با همکاری دکتر " محمد باهنر" در بخش برنامه‌ریزی کتاب‌های وزارت آموزش و پرورش به تهیه و تدوین کتاب دینی برای مدارس، اقدام کرد.

او با این اقدام نگذاشت، گرد غربت بر روی این گوهر گرانبها( دین مبین اسلام) بنشیند و نسل جوان را با فرهنگ غنی اسلام، آشنا ساخت.

نخستین حرکت فرهنگی ایشان در زمان رژیم منحوس پهلوی، تاسیس دبیرستان "دین و دانش" بود که به کمک برخی از دوستانش شکل گرفت و خود مسوولیت آن را عهده‌دار گشت.

در سال ‪ ،۱۳۴۴‬برای انجام رسالت تبلیغی به آلمان سفر کرد تا امامت، تکمیل ساختمان مسجد و اداره امور مسلمانان فارسی زبان و رسیدگی به دانشجویان مسلمان مقیم آلمان را به عهده گیرد.

پس از آنکه انقلاب اسلامی در آستانه پیروزی قرار گرفت، رهبر فقید ایران اسلامی، در پاریس پایه‌های حکومت اسلامی را طرح ریزی نموده و بدین منظور شورای انقلاب تشکیل شد.

این شورا در راستای تنظیم قوانین کشور بر اساس موازین اسلام و قرآن تشکیل شد و دکتر بهشتی، اولین فردی بود که از سوی امام راحل به عضویت این شورا انتخاب شد.

وی پس از مدتی به عنوان دبیر شورای انقلاب برگزیده شد و به خاطر آشفته بودن اوضاع و نبودن قوه مقننه نقش قانوگذاری را به عهده، داشت.

در آن زمان، شهید بهشتی که همواره معتقد به نظم و برنامه‌ریزی و تشکیلات بود با صلاحدید امام خمینی (ره) در فروردین سال ‪ ،۵۸‬حزب جمهوری اسلامی را با همفکری و همکاری مقام معظم رهبری تشکیل داد و تا هنگام شهادت به عنوان دبیر کل حزب جهموری اسلامی انجام وظیفه نمود.

"دکتر بهشتی" و ‪ ۷۲‬تن از یاران باوفایش در هفتم تیر ماه سال ‪۱۳۶۰‬ پروازی سرخ را تجربه کردند و و در بهشت زهرا(س)، آرام گرفتند.

آری، او اسطوره‌ای ماندگار و خار چشم دشمنان انقلاب اسلامی بود که اندیشه هایش پس از شهادتش بر افق دید انسان‌ها، تابید.



فاجعه هفت تیر و شهادت آیه الله بهشتی و یاران باوفایش
در ساعت 7 و 21 دقیقه هفت تیر سال 1360، بیش از 72 تن از شخصیت های برجسته کشور، از جمله نمایندگان مجلس و اعضای هیئت دولت در انفجاری در دفتر حزب جمهوری اسلامی به شهادت رسیدند.
  • گروه خبری : اخبار بیمارستان
  • کد خبر : 11174
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین بروز رسانی : 1394/04/07 13:55